Какво е да си добър фризьор

24Apr
Какво е да си добър фризьор
Дългогодишният опит на стилист Анатоли Велев показва, че един фризьор може да премине успешно през определен курс за усвояване на дадена техника в подстригването, а след 6 месеца да завърши още един такъв за усвояване на нови тенденции, но за съжаление фризьорите понякога забравят старата техника или никога не се опитват да комбинират уменията, които са научили през двата периода. В резултат на това много клиентки са отчаяни и разочаровани, че изглеждат по един и същи начин от години и упрекват фризьорът им, че ги подстригва всеки път еднакво. С времето те губят вяра, че друга прическа също би им отивала дори повече от сегашната.

Причината и проблемът за това е, че не се комбинират техниките които знае фризьорът или просто той все още няма достатъчно усвоени знания. Да, има и друга причина и тя е в самите клиенти. Много от тях искат промяна, но нямат смелост и доверие в опита на фризьорът им.

Един добър фризьор прави линия, която е подходяща за клиентката и издържа поне 3 месеца. Понякога същото подстригване може да издържи 6-7 месеца при добра поддръжка на косата с маски и хубави шампоани.
Да бъдеш добър фризьор означава да използваш научените през годините техники и тяхното умело комбиниране за да можеш да създадеш различна визия на клиентите, като се съобразиш с формата на лицето и предпочитанието на всяка дама.

Това е човекът, които дава предложение, има виждане за новата визия на клиента и умее да извърши промяната в крак с новите модерни тенденции. Обикновенно добрият фризьор печели доверието на клиента за дълго време и отношенията им са трайни и лоялни.